Голяма трагедия сполетяла семейство Оденс от Минесота. Малката им дъщеричка умира едва

...
Голяма трагедия сполетяла семейство Оденс от Минесота. Малката им дъщеричка умира едва
Коментари Харесай

Майка се зарази с ужасяващо заболяване, докато се грижеше за умиращото си дете и 4-години по-късно почина в страшни мъки

Голяма покруса сполетяла семейство Оденс от Минесота. Малката им дъщеричка умира едвам ден откакто навършва четири години от мистериозно заболяване, а четири години по-късно същата орис сполетява и майката.

Момиченцето София се разболяло на 5 февруари 2014 година То се оплаквало от признаци, наподобяващи грип и простуда. Родителите на детето незабавно го завели в болница. Но няколко дни по-късно то умряло, написа Zdrave.to. 

Тогава се разболяла и майката Карън. Тя имала същите признаци. Жената влизала в болница  над 30 пъти. Лекарите се опитвали да схванат какво ѝ има и най-после се наложило да мине на бъбречна диализа в продължение на седмици. Това обаче не помогнало, защото бъбреците ѝ отказали и тя умряла.

Причината за ужасяващата покруса се оказал вариант на бактерията Ешерихия коли. 

" Последните четири години бяха наистина сложни и странното е, че в никакъв случай не можехме да разберем от какво пристигна болестта, споделя татко на Карън и дядо на София Ед Уелке.

И Карен, и София са имали допир с вариант на бактерията Ешерихия коли, наименуван O157, постоянно срещан в зелената салата. Той е особено рисков, тъй като произвежда токсини, които може да причинят стомашни конвулсии, повръщане и кървава диария. Тези отрови водят до бъбречна непълнота, като се свързват с белите кръвни кафези, които отиват в бъбреците. След като са влезнали в бъбреците, токсините унищожават клетките, задействайки бърза реакция на алените кръвни телца, с цел да се поправят щетите. Това основава съсирване, което води до бъбречна непълнота.

Токсините, създадени от Е. коли вид O157:H7, могат да увредят вътрешността на червата и се счита, че вземат участие във всички болести, породени от Е. коли 0157:H7. Хеморагичната диария (кръвоизливен колит), породена от Е. коли 0157:H7 е извънредно тежко заболяване, което се характеризира с мъчителни коремни конвулсии, обособяване на гъста кръв в изпражненията и продължава от 6 до 8 дни. Деца с Е. коли O157:H7 могат да развият заболяване, наречено хемолитично-уремичен синдром, ХУС (Hemolytic-Uremic Syndrome - HUS). Често срещаният и от време на време с съдбовен край " Hemolytic " (хемолитичен) синдром се показва в раздробяване на алените кръвоносни кафези. Това води до анемия и остра липса на плателети (тромбоцитопения), която води до мощно кървене. Терминът " Uremic " се отнася за острата бъбречна непълнота. Често следени са и проблемите с централната нервна система, които се показват в припадъци и кома. Хемолитично-уремичният синдром, или ХУС, е най-честата причина за острата бъбречна непълнота при новородени и дребни деца.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР